Voorbereiding op het ambulante traject
En dan, na vele weken wachten tussen de laatste maand van de inductietherapie en de STC, is het zover: opname op zaterdag 19 augustus. Hoe spannend het ook is, we zijn er aan toe, voor ons had het eerder gemogen na afronding van de inductietherapie. Maar in die tijd moesten er nog wat onderzoeken gedaan worden: longfunctie testen, hartecho, gebitsonderzoek (waarna een wortelkanaalbehandeling nog nodig bleek), longfoto en hartfilmpje. Geen vakantie, dus thuis aan de slag om alles klaar te maken voor het herstel thuis. Concreet betekent dat voor mij vooral weer veel lezen over wat mij te doen staat. En dan valt het op dat er wel veel informatie te vinden is over herstel in het ziekenhuis, maar nog niet over herstel thuis. De (oude) informatie over de isolatie in het ziekenhuis maakt me onzeker: kan ik dat thuis ook zo voor elkaar krijgen? Hoe 'streng' moet je zijn thuis (als ik lees dat in een ziekenhuiskamer geen plakband op de muur mag omdat er bacteriën onder kunnen zitten), hoe zorg je ervoor dat P. niet besmet wordt, waar zit het 'gevaar'? Dus haal ik van alles in huis: anti bacteriële zeep, alcohol, handalcohol, keukenrollen (handen afdrogen), sponsjes (elke dag een nieuwe) en afwasborstels (elke week een nieuwe). Maak ik soep in eenpersoonsporties voor in de vriezer, haal ik diepvries groenten en groenten in pot en blik, flessen water, crackers, appelmoes, lange vingers. Kortom: voorbereid zijn op alles, omdat we geen idee hebben hoe het gaat verlopen en hoe P. zich zal voelen.
Ondertussen krijg ik steeds meer het idee dat het eigenlijk hetzelfde is als een corona isolatie: veel handenwassen, geen mensen ontvangen, zo min mogelijk andere mensen zien, de boodschappen laten bezorgen (door de kinderen ;-)) en dan maar rustig afwachten. We hebben een app waar we elke dag gegevens in moeten vullen en straks moeten we maandag, woensdag en vrijdag naar ons ziekenhuis ter controle. Dat gaat ons toch zeker wel lukken!
3 reacties
Wat mooi dat je dit gaat delen. Theo is in het ziekenhuis gebleven na de autologe stamceltransplantatie, maar we waren wel benieuwd hoe een ambulant traject zou lopen. Ik ga je volgen, en heel veel succes gewenst, lijkt me best spannend.
Anja🌷
Beste Anja, Dank voor je reactie, we zijn zeker 'in spanning' over het verloop. Ik volg jouw blog ook, en leef met jullie mee. Hopelijk volgt er binnenkort 'goed' nieuws (een geluk bij een ongeluk) en kan Theo met T-LGL 'aan de slag' (want als het dat is, is het helaas nog niet 'klaar') met een hopelijk goed resultaat. Heel veel succes daarmee!
Ik heb een autologe stamcel transplantatie gehad begin 2016 en in het HAGA liep toen een proef om na korte tijd naar huis te gaan. Dat is me heel goed bevallen. Ze gaan er ook vanuit dat je afweer hebt opgebouwd tegen de bacteriën thuis. Helaas ben ik door omstandigheden na 14 dagen weer opgenomen, dus heb het hele project niet thuis meegemaakt. Verder moet je vaak je handen wassen en ik deed elke dag kokend water over de afwasborstel, dat dood bacteriën. Sponsjes zijn een broedplaats hiervan. De 19 de augustus is geweest, dus achter de rug. Ik zag vandaag pas je bericht. Vriendelijke groet. De Wateringse