Superfood

Afentoe komen er blogs voorbij waarbij mensen zich een bepaalde leefwijze hebben aangemeten en daar hoop uit putten dat door het nuttigen van bepaalde voedingsmiddelen, de kanker wordt onderdrukt, gestopt en in het beste geval volledig verdwijnt. Ik doe daar niet aan. Hoewel....

Ik heb sterk het vermoeden dat mijn ontbijtje 's morgens, griekse yoghurt met zelf samengestelde mix van noten, granen en zuidvruchten een gunstige invloed heeft. En vergeet ook de merlot en de tompouce van bakker Swart uit Wervershoof niet. Al dit soort voedingsmiddelen dragen bij tot het dragelijk maken van kanker.

Vanmorgen de bak met ontbijtspul weer gevuld. Raad, determineer of doorzoek mijn plastic afval voor welke ingrediënten ik heb gebruikt. Voor het goede antwoord stel ik een extra tompouce van bakker Swart uit Wervershoof beschikbaar; daar schijnt een heilzame werking van uit te gaan.

15 reacties

Wat je lijf en geest voelen, moet je doen, zou ik zeggen. Belangrijkste is hoe je je erbij voelt! Elke dag hetzelfde pakt bij mij niet. Na drie maanden ontbijten met Griekse yoghurt, skyr, plattekaas (wat op zich variaties van hetzelfde zijn) had ik het wel gehad en ben ik gewoon gestopt met ontbijten want jeeeeeeeetje, van saaiheid houdt Clemence niet hoor.

Na mijn operatie was gezegd dat ik wat zoutarmer moest eten. Nou ging ik dan spontaan naar de rayons in de winkel met biospulletjes. Ben daar snel terug weggegaan 😂. De toevoeging van zout was  ontstellend. 

Dus prima houding van je om te eten wat je lekker vindt, waar je je goed bij voelt. Want het goeie Zweefgevoel... dat is toch wat telt he!

Laatst bewerkt: 16/03/2024 - 12:03

Nou, Mr Willy kent niks van noten, maar die heeft het eens gevraagd aan zijn vrindjes van ChatGPT, en daar kwam het volgende antwoord uit

In de foto die je hebt opgestuurd zie ik een mengeling van verschillende soorten noten en zaden. Hier zijn de soorten die ik kan herkennen:

  • Amandelen: te herkennen aan de typische ovale vorm en lichtbruine kleur.
  • Cashewnoten: deze zijn enigszins gebogen en licht van kleur.
  • Walnoten: groot en hersenvormig, met een gerimpelde structuur.
  • Pompoenzaden: plat en ovaal, vaak wit of lichtgroen van kleur.
  • Zonnebloempitten: klein en zwart-wit gestreept.

Er lijken ook wat gedroogde vruchten tussen te zitten, zoals rozijnen. Rozijnen zijn gedroogde druiven en hebben een donkere kleur en gerimpelde textuur. Het is mogelijk dat er nog andere noten of zaden in de mix zitten die ik niet met zekerheid kan identificeren vanuit deze afbeelding.

Das wel goed genoeg denk ik zo , voor een extra tompouce😋

Laatst bewerkt: 16/03/2024 - 12:06

Gedroogde mango, rauwe cassewnoten, amandelen, misschien cranberry's, maar dat kunnen ook de rozijnen zijn, en bovendien worden die meestal gezoet, daar zal je niet voor gekozen hebben; walnoten, pompoenpitten, rozijnen, haver- en/of tarwevlokken, zonnebloempitten. 

Oh, en Griekse yoghurt natuurlijk.

Laatst bewerkt: 16/03/2024 - 20:01

Toch gedroogde mango en het missende ingrediënt in het lijstje is lijnzaad. Geen haver, maar wel speltvlokken.

En dan nog een lekkere vijg uit eigen tuin erbij. De oogst van het voorgaande jaar vries ik geschild in.

Laatst bewerkt: 21/03/2024 - 08:35

In ons bos groeit nu de daslook. Daar maak ik lekkere dingen mee  ik heb een speciale plek in het bos waar ik ga plukken   Niet gespoten puur natuur.  Ik weet ik win daar geen tompouce mee al zou ik deze van bakker swart eens willen proeven maar ik wou dit toch ff kwijt😂😂

Laatst bewerkt: 17/03/2024 - 09:11