Pizza

Op verzoek van.... het recept van de gisteren gemaakte Pizza. 1 persoon.

Benodigdheden deeg

125 gram bloem

75 gram water

1/2 koffielepel gedroogde gist

1/2 theelepel zout

1 theelepel suiker

klein scheutje olie

1 koffielepel gedroogde kruiden (oregano of majoraan of tijm of basilicum)

Bereiding: Meng alle droge ingredienten in een kom en doe bijna alle water erbij. Roer met een vork totdat alle water is opgenomen door het meel. Kneed dan met de hand totdat er een deegbal ontstaat. Voeg eventueel de rest van het water toe.

Neem uit kom en kneed minimaal 10 minuten met de hand op een werkvlak, (aanrecht, broodplank) totdat het deeg soepel gaat aanvoelen. Maak deegbal en bestrooi die met een beetje meel aan alle kanten zodat die niet gaat plakken. Leg in een kom. Sluit af met deksel of vochtige theedoek en laat minimaal 4 uur bij kamertemperatuur staan.

Ondertussen maak je de saus, deze hoef je niet in te koken, Alleen even staafmixeren.

Benodigdheden saus

1 Blik gepelde tomaten in blokjes

1 ui of sjalot

1 of 2 tenen knoflook

1 theelepel gedroogde tijm

1 theelepel gedroogde oregano

1 theelepel gedroogde majoraan

1 theelepel gedroogde basilicum

1 theelepel suiker

zout

Pureer alles met de staafmixer en je saus is klaar voor gebruik

Beleg

de zelfgemaakte saus

geraspte kaas (soort en hoeveel naar eigen inzicht)

Groente, Vlees, Vis, zelfs Fruit kan

Bereiding pizza

Verwarm oven voor op 250 graden, baktijd straks 10 minuten.

Rol de pizzabal uit tot een ronde lap, die op je bakplaat past, niet te dik anders wordt hij niet gaar. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Ga dan pas de pizza beleggen. Bestrijk het deeg met de saus, niet teveel anders trekt dit in het deeg en wordt die slap. (Rest vd saus kun je invriezen voor basis van soep)

Over de saus flink geraspte kaas strooien. Nu heb je al een pizza Margharita klaar, maar je kunt er nu nog op beleggen wat je wilt (groente vlees vis)

In de oven middelste schuif op 250 graden circa 10 minuten.

 

3 reacties