Help, mijn dokter vermoord me

Openbaar gesprek
4 april 2018 om 17.04,
gewijzigd 4 april 2018 om 21.00
287 x gelezen
Hallo, ik ben Willem. Ik ben nu 63 jaar. Een jaar of 7 geleden is bij mij slokdarmkanker vastgesteld. Uiteindelijk is de kanker verwijderd en werd er een buismaag geconstrueerd. Met die buismaag kon ik prima leven. Helaas werd vrij kort na de operatie klein-cellige longkanker vastgesteld. Ik ben daarvoor behandeld met chemo en bestraling. Dat traject ligt nu ruim 2 jaar achter me. Mijn oncoloog zegt dat ik oncologisch gezien nog jaren mee kan.

Helaas heeft de chemo een desastreuze uitwerking op mijn lichaam. Mijn maagperistaltiek is verdwenen. Ik ben nu 2 jaar aangewezen op sondevoeding. Mijn lichaam accepteert de voedingssonde niet meer. Ik kreeg las van ontstekingen, darmkrampen, koorts en alle ellende die je je kunt voorstellen. Mijn MDL-arts erkent dat sondevoeding niet meer haalbaar is. Hij wil onderzoeken of een indicatie voor TPV mogelijk is. TPV staat voor Totale Parenterale Voeding. Om die indicatie te kunnen krijgen is aanvullend onderzoek nodig. Dat onderzoek zou alleen kunnen worden uitgevoerd in het UMC-Maastricht. Daarna moet dan het behandelcentrum in Nijmegen de behandeling nog op zich nemen.

De eerste afspraak met het UMC staat voor 11 mei a.s. en kan niet worden vervroegd. Tot die tijd krijg ik dus géén voeding. Ik ben nu in een soort onvrijwillige hongerstaking gedwongen. De langste hongerstaking tot nu toe duurde 74 dagen. Ik heb nu al een maand geen voeding meer, ik kan de afspraakdatum fysiek dus niet halen.

Mijn huisarts onderzoekt nu of ik ergens in Duitsland geholpen zou kunnen worden. Mijn MDL-arts dwingt me in deze situatie en daarmee veroorzaakt hij mijn dood. Ik ben radeloos en weet niet hoe het nu verder moet. Kan iemand mij advies geven?

3 reacties

Als je in Duitsland behandeld wilt/ moet worden heb je toestemming nodig van de ziektekostenverzekering. Ik zie hier om me heen (ik woon in Duitsland) dat de Nederlandse ziektekostenverzekering meestal niet moeilijk doet omdat de zorg in Duitsland stukken goedkoper is dan in Nederland en kwalitatief hoogwaardig. ik denk dat je dan voor zon ingreep naar een universiteit kliniek met oncologie specialisatie moeten. Ik denk dat je dat zelf moet zoeken omdat ik niet denk dat de verzekering dit weet. En afhankelijk van waar je woont zijn er deze klinieken over de grens vb, Münster, Hamburg maar ook München. Maar goed in Duitsland zijn er mogelijkheden en ziekenhuizen genoeg. En als je vragen hebt zou ik wel kunnen bellen voor je bij kankerorganisaties voor advies waar bv voor jou een goede kliniek is als je huisarts er niet uit komt. Maar ik heb borstkanker en jou kanker en gewenste behandeling is voor mij onbekend dus dan moet ik echt zoeken. Maar je moet echt toestemming van de ziektekostenverzekering hebben
Laatst bewerkt: 04/04/2018 - 18:34
Hallo plofhuhn

Hartelijk dank voor jouw reactie. Ik bel morgen met mijn zorgverzekeraar. Mijn huisarts is aan het zoeken voor me. Hij is weliswaar een Nederlander maar met een Duitse achtergrond. Als hij geen alternatief kan vinden kom ik zeker bij jou terug. Echt dank voor jouw reactie. Hier kan ik verder mee
Laatst bewerkt: 04/04/2018 - 18:34
Hallo Willem2
Tot mijn gigantische spijt kan ik je niet helpen. Ik kan jouw verhaal nauwelijks bevatten en het maakt me woedend!
Mijn vader die in Frankrijk werd behandeld voor longkanker en in wezen kansloos was, kreeg de door jou bedoelde intraveneuze voeding gewoon thuis in z’n portacath om t sterven uit te stellen.... niemand die daar een punt van maakte!
Fijn dat je huisarts je helpt, maar wat moet jij je verder in de steek gelaten voelen zeg!
Ik wens je t allerbeste en gun die MDL arts een rechtszaak aan z’n broek.
Hartelijke groeten en hou vol!
Ellemes
Laatst bewerkt: 04/04/2018 - 21:00

Meer over Communicatie tussen patiënt/naaste en zorgverlener