Nieuw wapen tegen kanker: kopje koffie ?

Openbaar gesprek
11 september 2013 om 06.59,
gewijzigd 29 januari 2014 om 14.26
14 x gelezen
In de Metro van deze ochtend stond bovenstaande kop. Koffie zou bepaalde stoffen bevatten die het risico op baarmoederkanker zou verkleinen. Dat klinkt in dezelfde catagorie dat rode wijn goed is tegen kanker. Verderop in het artikel gaat hem om een veronderstelling die nog verder moet worden onderzocht. (Wereld Kanker Onderzoek Fonds 11-9-2013)
De veronderstelling is gebaseerd op het feit dat bepaalde stoffen in koffie als antioxidanten werken, deze zouden schade aan het DNA voorkomen en de hoeveelheid glucose in het bloed verminderen.. Dit alles zou het risico op baarmoederkanker verminderen. Verder zou blijken dat een gezond gewicht en voldoende beweging ook de risico's zouden verminderen. Het aantal diagnoses baarmoederkanker zou met 20 % zijn gestegen in de afgelopen 10 jaar.

2 reacties

Goedemorgen
las het gisteren ook. Het is wat met koffie dan is het weer de schuld van van alles en nog wat, zoals slecht voor het hart en dan is het weer goed voor het hart. Veel mensen legden ook een verband tussen drinken van koffie en vervolgens het krijgen van bepaalde kankers. Dat waren speculaties en mij is het niet duidelijk of dit niet ook speculatie is.
Voor het overige blijf ik enthousiast mijn koffie drinken zoals ik al zo heel lang doe. Gewoon omdat ik het lekker vind, zelfs tijdens de chemokuren.
Laatst bewerkt: 29/06/2017 - 19:51