Aanzienlijke verschillen in kans op operatie bij maagkanker

Openbaar gesprek
11 december 2015 om 21.27,
gewijzigd 27 september 2016 om 12.50
544 x gelezen
11 december 2015:
De kans dat je na de diagnose Maagkanker wordt verwezen voor operatie is niet alleen afhankelijk van de ziekte zelf, maar varieert ook behoorlijk per ziekenhuis.
Dat blijkt uit onderzoek dat door het Integraal Kankercentrum Nederland samen met 4 ziekenhuizen heeft gedaan.

Zie ook het persbericht:
http://www.iknl.nl/over-iknl/nieuws/nieuws-detail/2015/12/11/aanzienlij…

Het late RTL nieuws van 11 december 2015 besteedt aandacht aan dit persbericht, met een interview met een chirurg,

7 reacties

Zeer gelukkig getrouwde vrouw. Sinds een tijd weten we dat mijn man maagkanker heeft. Maagkanker met uitzaaiingen in de darmen en op het buikvlies.

In Nederland kan men niets meer voor mijn man betekenen, mijn man valt buiten het protocol. Er wordt niet meegenomen dat mijn man 45 is en dat zijn conditie nog goed is. Mijn man krijgt nu palliatieve chemo. Samen geven wij de hoop absoluut niet op en zijn ons eigen pad aan het bewandelen.

We zijn voor een aantal second opinions naar Belgie en Duitsland geweest, daar heeft men ons gemeld dat er 3 scenario's zijn, de uitzaaiingen worden minder, blijven stabiel of het wordt erger. Na de eerste scan blijkt dat het nu stabiel is, de chemo is aangeslagen.

In Duitsland en Belgie werd de deur weer op een kier gezet en ons mede gedeelt dat men altijd nog iets voor ons kan betekenen, zelfs al zou de chemo niet aanslaan.

We hebben professor Vogl in Frankfurt am Mains benaderd, hij voert TACE en LITT behandelingen uit. Daarbij wordt de chemo lokaal in de kankercellen ingespoten. Van dokter Vogel kregen wij te horen dat we na de vierde chemo contact met hem zouden opnemen, hij zou dan een behandelplan voor mijn man maken.

Nu heb ik flink wat onderzoek op internet gedaan over de behandelingen van Prof. Vogl. Langs deze weg wil ik graag in contact komen met mensen die ervaringen hebben met de behandelingen van prof. Vogl.

Tevens ben ik gefrustreerd dat men in het buitenland anders met kankerpatienten omgaat. Daar kijkt men naar de persoon en wordt leeftijd en conditie meegenomen. In het buitenland heeft men een andere manier van benaderen en denkt men verder dan het protocol. Van de nederlandse wetenschap kan ik dat niet zeggen...

Graag hoor ik ook de verhalen van mensen met een dergelijke ervaring.

Mijn motto is, geef de hoop niet op en ga zelf aan de slag...denk verder dan het protocol...en bewandel je eigen pad.

Groet,

Thea.

Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Hoi Thea,

Wat een vreselijke overval in jullie leven. Goed van jullie dat jullie zo actief op zoek zijn gegaan naar mogelijkheden.
Zelf ben ik jaren gelden voor maagkanker in Nederland behandeld. Dus ik kan je niet helpen met ervaringen bij professor Vogl. Misschien vind je op Duitse fora meer mensen met ervaringen bij Vogl?

Sterkte met alles wat op jullie afkomt,
groet, Liz
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14

Hi Liz,

Dank je voor de reactie.

Ik zou aan iedereen die kanker heeft willen doorgeven, leg je niet zomaar neer bij de diagnose en de uitspraak van de oncoloog en ga zelf aan de slag, bewandel dat pad waar jij je goed bij voelt !

Groetjes,

Thea.


Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Inderdaad, en wel wereld wijd !

Was zelf door m'n werk in de gelegenheid om o.a. in Asia en de USA te kijken voor een second opinion voor m'n slokdarm/maag kanker . (April 2014)

Ben uiteindelijk beland in het CWZ Nijmegen Dr.F.Polat (laparoscopic surgery) 20Km van m'n woonplaats.:-)
Deze Turkse Chirurg heeft mij na een zeer slechte prognose tot nu toe toch nog in leven weten te houden.
Zeer kundige chirurg *****
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14