Voedselintolerantie

Openbaar gesprek
31 juli 2016 om 18.54,
gewijzigd 15 augustus 2016 om 11.27
64 x gelezen
Na dat in mei 2014 bij mijn man slokdarmkanker is geconstateerd is hij in oktober van datzelfde jaar geopereerd en heeft hij een buismaag gekregen. Na 4 dagen bleek dat de buismaag aan het afsterven was en hebben ze deze verwijderd. In december 2015 heeft hij een hersteloperatie gehad en is er een stuk van zijn dikke darm omgeklapt zodat deze de functie van slokdarm over zou nemen. Na een aantal complicaties kreeg hij in februari 2016 "groen licht" van de behandelend arts en mocht hij weer gaan eten waar hij trek in had. Dat leek in het begin redelijk goed te gaan. In april kregen we te horen dat de sondevoeding, die hij op dat moment alleen nog 's nachts had, afgebouwd mocht gaan worden. In de weken die volgden zijn we dat ook gaan doen maar al snel bleek dat het dat niet zou worden omdat hij te veel ging afvallen. We zijn weer terug bij af en heeft hij nu weer iedere nacht sondevoeding. Helaas lukt het eten ook niet meer. Het smaakt hem allemaal prima en hij heeft ook echt wel trek in het eten maar na twee happen komt alles er weer uit. We hebben al van alles geprobeerd maar weten het nu ook niet meer.
Wie heeft er tips, trucs, advies voor ons?

3 reacties

Hi,
Wat een toestanden allemaal. Je geeft weinig informatie over het eten dat hij tot zich neemt en wat niet goed valt. Als er geen fysieke reden is te vinden, dan zou ik proberen om met kleine hoeveelheden te starten ( minder dan 250 ml) naast de sondevoeding. Eten in de vorm van glutenvrije havermoutpap of rijstepap (bijv merk van der Halm) op basis van water of rijstemelk en zonder suiker, zelfgemaakte groentesoep of denk is aan zelfgemaakte bouillon.
Mogelijk dat een orthomoleculair arts jullie verder nog nieuwe handvaten kunnen geven. Het heeft mijzelf in ieder geval veel gebracht.

Sterkte,

anne
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Hi,

De situatie, die je beschrijft, is veel complexer dan mijn situatie. Kan alleen maar vertellen wat ik zelf heb meegemaakt. Eten ging bij mij de eerste drie maanden na de operatie niet of nauwelijks, ik moest eerst dilataties krijgen, de doorgang was te nauw, die moest opgerekt worden. Geen idee uit het verhaal, of dat een rol kan spelen.

Na het oprekken was mijn impuls: iets eten, wat ik lekker vond. Helaas, dat, was geen goede aanpak. Zure zuivel als yoghurt en kwark, dat kon ik wel slikken. Liever geen suiker, zoals Anne al aangaf. Wat ik nog kan toevoegen, wat misschien helpt: let op met kruidig eten. Ik kon geen peper verdragen (inmiddels wel) en komijn bijvoorbeeld, gaat iedere keer mis.

Advies wat ik steeds kreeg, ook via hier: wel proberen, niet forceren. Hoe graag je ook wil, dat het weer 'normaal' wordt.

Sterkte!
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14