Een reactie achterlaten...

Openbaar gesprek
3 november 2015 om 14.08,
gewijzigd 6 november 2016 om 15.06
41 x gelezen
Zelf ben ik nog maar kort actief op Kanker.nl en heeft het mij wel wat moeite gekost om over die denkbeeldige drempel te stappen om hier actief te zijn.
Ik lees zoveel verhalen/ervaringen/vragen van mensen, soms van maanden geleden, waar niemand op heeft gereageerd.
Ongelooflijk dat je je hier zelfs ook nog alleen kunt/moet voelen.

Ik zou zeggen, mensen, laat wat vaker een (korte) reactie achter. Ik denk dat mensen die hier actief zijn gehoord/gezien willen worden. En daar kunnen wij allemaal mee helpen. Heel simpel Door te reageren.

Ik ben benieuwd naar jullie mening hierover. Dus.. reageer 😆

8 reacties

Hee. Natuurlijk krijg je een reactie van mij. Het is maar afwachten wie zich geroepen voelt om te reageren. Het is een wisselwerking. Ik hoop dat je hier steun, info vindt dat je nodig hebt. Zelf schrijf ik graag. Vandaag las ik het woord ' krachtcirkel' . Dat laat me niet los. Maakt me blij. Een hartelijke groet van Aurinka
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
4 november 2015 om 09.24
Dank je voor je reactie. Ik verbaas me er nog steeds over hoe 'weinig' er openbaar gereageerd wordt. Maar misschien is er meer tijd nodig. Kan ik me eens verdiepen in die krachtcirkel. Lijkt me wel wat ;-)
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Ook ik heb me heel vaak afgevraagd bij het lezen van blogs van lotgenoten, waarom bij de een heel veel gereageerd wordt en bij de ander nauwelijks. Ik heb zelf geen enkele reden tot klagen, ik ondervind heel veel steun en vaak hartverwarmende reacties op mijn blogs. Misschien heeft het iets te maken met een wisselwerking tussen andere lotgenoten. Zelf ben ik nogal geneigd een reactie achter te laten wanneer een blog me heeft geraakt en dan maakt de soort kanker voor mij geen verschil. We zitten hier allemaal in hetzelfde schuitje, hebben allemaal op zijn tijd behoefte aan steun, troost, bemoediging en vooral begrip en omdat ik ervaar hoe belangrijk dit voor mij is, besef ik terdege dat hetzelfde voor andere geldt. Eerlijkheidshalve moet ik ook bekennen dat sommige ervaringen zo schrijnend, zo confronterend zijn, dat je daar het liefst je ogen voor zou willen sluiten en dan is het best lastig om te reageren. Aan de andere kant....er zit een mens achter een verhaal, een mens die zich bloot durft te geven, die zich kwetsbaar opstelt en die mens verdient het om gehoord te worden, om tenminste een kleine blijk van medeleven te krijgen, maar dat is zoals ik erover denk. Ik ben heel benieuwd welke reacties je op deze discussie zult krijgen en wat de beweegredenen zijn van anderen om wel/niet te reageren! Wel goed dat je dit ter tafel breng! Groet, Rita.
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Beste SGS,

Wat hebben jullie veel ergs meegemaakt de afgelopen tijd. Goed dat je hier bent en schrijft.

In grotere groepen zul je meer lezers treffen en daarmee ook meer kans hebben op reactie. Vergeet niet dat op Internet een minderheid daadwerkelijk reageert, een nog kleinere minderheid schrijft zelf. Ook wie niet reageert kan veel troost vinden in een gelezen bericht. Je hebt daar als blogger niet direct veel aan maar je boodschap komt altijd verder dan alleen bij wie er reageert.

Je kunt ook overwegen om bijvoorbeeld via groepen voor zeldzame tumoren meer te vinden van wat je zoekt.

Sterkte en groet,
C


Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Hoi SGS,
Ik zie nu pas de discussie. Ik ben het met je eens.

Ik wil het een beetje nuanceren. In een aantal gevallen plaatsen bloggers geen reacties. Dat is hun goed recht, maar daardoor ziet de blog er eenzaam uit.

Reactie op Rita:
Voor mij zit er een groot verschil in blogs die "uit het hart" of "beschouwend" geschreven zijn. Ik reageer meestal op de eerste. Dat maakt de andere blogs natuurlijk niet minder belangrijk...
Ik word voorzichtig met reageren, omdat sommige van mijn reacties, achteraf gelezen, erg onhandig/onduidelijk zijn. (gelukkig heeft de blogger de mogelijkheid om die niet te plaatsen)

Groet, Wim

Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Hoi allemaal,

even algemeen iets neer kladden,we hebben een rijk landje aan provincies hiermee hebben we ook een schitterend taal gebruik.Vele bonte vogels vertellen elkaar ieder op zijn eigen manier.
Het gaat grove worden als je vooringenomenheid persoonlijkheid aan het woord laat.
Hoe denken jullie hier over;mensen die zoveel pijn lijden kan een lijdensweg zijn om duidelijk iets op
e-papier te krijgen.We hebben in onze maatschappij een categorie mensen met bepaalde kenmerken.
Die zich in een hogere sociaal standaard manoeuvreren waar ze nog niet rijp voor zijn.
Maar goed, een site kanker.nl de gelegenheid schept hier mogen en te communiceren
zal met beide handen toch positief aangenomen worden.Met geen reactie heb je ook geen weerklank.

Met een fijne zondags groet.

Theo
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Beste mensen, Omdat ik niet weet waar ik het beste mijn opmerking /irritatie kan schrijven doe ik het op dit forum. Het gaat om het volgende: ik dacht dat we inmiddels van het "k woord" af waren. Tot mijn verbazing zijn er ook op deze Website mensen die schrijven dat ze "k" hebben. Ik heb zelf schaamlipkanker met uitzaaiingen in mijn lymfeklieren die net verwijderd zijn omdat ik doordat de tumor op mijn zenuwen drukte ik bijna niet meer kon lopen. Ik kan niet meer genezen. Wat ik wil vragen is om deze ziekte die kanker heet en een afschuwelijke ziekte is gewoon bij de naam te noemen namelijk kanker!!! De geheimzinnigheid en taboe wordt door het k in plaats van kanker te noemen zeker niet minder. Om de ziekte bespreekbaar te maken is veel werk en aandacht verzet door patiënten, familieleden, artsen en belangen platforms als kanker.nl en het minste wat we kunnen doen voor alle mensen die deze ziekte hebben en nog krijgen is de ziekte bij zijn naam noemen in plaats van bijdragen aan de geheimzinnigheid en deze te versterken met zinnen als "heb je gehoord dat ze k heeft".
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:38
Beste SGS, Mijn excuses, ik had niet door dat ik een reactie plaatste in een oproep om te reageren op blogs. De oproep had ik als "eigen" onderwerp in moeten brengen. Laten we het er maar op houden dat het uit onwetendheid komt over de werking van het plaatsen van een opmerking /oproep
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:38