Over de verwijsgids Kanker

colofon

 

De informatie in Vind hulp bij kanker komt uit de Verwijsgids Kanker. Dit is een betrouwbaar overzicht van hulp en ondersteuning in Nederland op het gebied van kanker.

Lees meer over:

Wat is de Verwijsgids Kanker?

De Verwijsgids kanker is een online gids voor mensen met kanker die op zoek zijn naar hulp, ondersteuning of aanvullende zorg. Dit kan op ieder moment in je ziekteproces: na de diagnose, tijdens de medische behandeling, vlak daarna of jaren later.

Hoe zoek ik in Vind hulp bij kanker?

In Vind hulp bij Kanker kun je eenvoudig zelf hulp en ondersteuning zoeken. De informatie is ingedeeld in 9 thema’s:

  • Lichamelijke veranderingen
  • Voeding en spijsvertering
  • Dagelijks functioneren
  • Energie en bewegen
  • Gedachten en emoties
  • Leefstijl
  • Relaties en gezin
  • Uiterlijke veranderingen
  • Afscheid nemen

Per thema vind je een aantal onderwerpen. Dit zijn klachten of problemen die je door de ziekte kunt krijgen, of door de behandeling ervan. Per onderwerp staat genoemd welke organisaties, zorgverleners of programma’s jou kunnen ondersteunen. Dat noemen we ‘zorgaanbod’.

Welke informatie staat er in Vind hulp bij kanker?

Bij Vind hulp bij kanker en in de Verwijsgids Kanker kun je verschillende soorten organisaties, zorgverleners en programma’s vinden. Hierbij kun je denken aan:

Individuele zorgverleners

Individuele zorgverleners en de organisaties waar ze werken. Dat kunnen zorgverleners zijn die je helpen met lichamelijke klachten, zoals een fysiotherapeut, diëtist, ergotherapeut en logopedist. Maar ook psychologen, maatschappelijk werkers en geestelijk verzorgers staan in de Verwijsgids Kanker. Ook kun je er vaktherapeuten, massagetherapeuten en yogadocenten vinden.

Sommige zorgverleners zijn ervaren in het behandelen of helpen van mensen met kanker. Dit staat aangegeven als: gespecialiseerd in kanker

In het overzicht van de organisaties kun je je postcode invullen. Zo kun je zien welke zorgverleners en organisaties het dichtst bij jou in de buurt zitten.

Organisaties

Organisaties die ondersteuning bieden bij kanker. Bijvoorbeeld een psycho-oncologisch centrum, revalidatie-instellingen, inloophuizen, re-integratiebureaus en patiëntenorganisaties.

Programma’s en cursussen

Groepscursussen, programma’s en (online) zelfhulp. Zoals een online training, handige apps en groepsbijeenkomsten.

Hoe wordt de kwaliteit van de Verwijsgids Kanker bewaakt?

Zorgverleners en organisaties die vermeld worden in de Verwijsgids Kanker, moeten aan een aantal kwaliteitseisen voldoen. Hierover zijn afspraken gemaakt met beroepsorganisaties en koepelorganisaties.

Deze organisaties bepalen welke eisen dat zijn en toetsen of een zorgverlener eraan voldoet. De organisaties leveren ook de gegevens aan en zorgen ervoor dat die gegevens actueel blijven.

Bekijk het overzicht van kwaliteitseisen per soort zorg of hulp.

Wie beheert de Verwijsgids Kanker?

De uitgever van de Verwijsgids Kanker is IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland).

IKNL zorgt voor het beheer van de Verwijsgids Kanker. Voor vragen of opmerkingen kun je contact opnemen met: info@verwijsgidskanker.nl

Een aantal onderdelen op het platform kanker.nl zijn afkomstig van IKNL:

Privacy

IKNL verwerkt de gegevens van de zorgverleners in de Verwijsgids Kanker volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en andere geldende wet- en regelgeving over de verwerking en de bescherming van persoonsgegevens die van toepassing is. Lees de volledige privacyverklaring.

Disclaimer

IKNL stelt de Verwijsgids Kanker met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samen, maar kan niet garanderen dat alle informatie juist, volledig of actueel is. Bekijk de volledige disclaimer.

IKNL

De Verwijsgids Kanker uitgelegd in 1 minuut