Via Vraag het een professional kun je vragen stellen aan een deskundige op kanker.nl. Bijvoorbeeld een vraag over je diagnose of de onderzoeken die je krijgt. Of vragen over je behandeling en de bijwerkingen daarvan. Ook kun je bij ons terecht voor vragen over je leven met/na kanker. De deskundige kan met je meedenken en uitleg geven. Goed om te weten: de professionals vervangen nooit je eigen arts, verpleegkundige of hulpverlener. Die blijft altijd je eerste aanspreekpunt.
Hoe kunnen we je het beste helpen?
Heb je een vraag over iets in je online patiëntendossier? Bespreek die altijd eerst met je arts. Heb je er daarna nog vragen over, dan kun je bij ons terecht. Maar vraag altijd eerst je arts.
Stel je vraag zo duidelijk mogelijk
Wat zet je in je vraag? Dit kan belangrijk zijn om te noemen:
- Welke onderzoeken je hebt gehad
- Het stadium van de ziekte
- Kenmerken van de tumor, bijvoorbeeld hormoongevoeligheid of genmutaties
- Uitslagen van onderzoeken: bijvoorbeeld de PSA-waarde of de CIN-uitslag
- De eindconclusie in het verslag van weefselonderzoek
Heb je vragen over bijwerkingen of gevolgen van de behandeling? Schrijf dan bijvoorbeeld:
- Welke medicijnen je gebruikt of hebt gebruikt
- Wanneer je bestraling kreeg
- Wanneer je geopereerd bent
Heb je vragen over omgaan met kanker? Schrijf dan bijvoorbeeld:
- Welke problemen je ervaart. Heb je bijvoorbeeld last van angst of onzekerheid, of problemen met je relatie? Of heb je vragen over hoe het gaat met je werk?
Wat kun je beter niet doen?
- Plaats niet het hele verslag van weefselonderzoek.
- Plaats geen afbeeldingen van scans of röntgenfoto's.
- Plaats geen foto’s van bobbeltjes, vlekjes en dat soort dingen.
- Plaats geen namen, telefoonnummers, mailadressen van jezelf of zorgverleners.
Gebeurt dit toch? Dan moeten we dit soort extra gegevens helaas verwijderen.
Vind je het moeilijk om een vraag te stellen? Dan kunnen de voorlichters van kanker.nl helpen bij het maken van een vraag.
Goed om te weten:
- Alle vragen en antwoorden zijn openbaar. Elke bezoeker van kanker.nl kan de vraag en het antwoord meelezen. Gebruik daarom altijd de naam die je hebt gekozen toen je een account aan hebt gemaakt.
- Onze professionals stellen geen diagnose, geven geen second opinion en geen behandeladvies. Heb je klachten die door kanker kunnen komen, dan kun je het beste naar je huisarts gaan.
Hoe werkt het?
- Om een vraag te kunnen stellen heb je een account nodig. Heb je een account dan moet je eerst inloggen.
- Kies de professional(s) aan wie je een vraag wilt stellen. Klik op Stel je vraag en klik daarna op vraag versturen.
- De professional probeert je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.
- Je krijgt een melding op je overzicht met activiteiten als je vraag beantwoord is.
Behandeling
Nu ik langzaam toch meer duidelijkheid krijg . Wil ik toch de vraag aan u stellen . Gezien er bij mij april dit jaar een slijm / kanker tumor is gevonden na we dachten een blindedarm ontsteking.
Wat zijn doorgaans de behandel methode? Gezien erg weinig bekent is over dit soort kanker .
Ze geven aan dat gunstig was type 1 maar net niet door de wand heen zeg maar .... het lijkt alsof iedereen verder voorzichtig is en keer op keer krijg te horen dat ze in de materie hebben moeten duiken dit geeft mij echter niet altijd een zeker gevoel over dat dit de juiste behandeling is geweest en of er niet ook bijv. Naar de eierstokken geken moet worden . Dit ook omdat ik bijde kant cyste heb ( steeds cyclus gerelateerd denken ze maar dat zat er bij scan 1 en 4 maanden later ook en in de baarnoederhals zou daar ook 1 zitten met wat weefsel her en daar wat iets wat verdicht is )
Mvg patricia
Antwoord
Dag Patricia,
Tumoren van de blinde darm zijn zeldzaam. De behandeling daarvan varieert ook nog eens op basis van de uitslag van het weefselonderzoek, het stadium van de ziekte en de conditie van de patient. Daar komen dus heel veel afwegingen bij kijken.
Ziekenhuizen waar HIPEC-behandeling plaatsvind hebben over het algemeen het meeste ervaring en kennis om daar een beleid voor te maken. Dat zijn er in totaal 7 in Nederland. Het zou kunnen dat uw ziektegeschiedenis met een van die ziekenhuizen is overlegd. Dat zou u kunnen navragen aan uw behandelend arts. En als dat niet gedaan is zou u wellicht die suggestie kunnen doen zodat u een wat zekerder gevoel heeft over de toekomst.
Veel sterkte daarmee!
Ignace De Hingh