Via Vraag het een professional kun je vragen stellen aan een deskundige op kanker.nl. Bijvoorbeeld een vraag over je diagnose of de onderzoeken die je krijgt. Of vragen over je behandeling en de bijwerkingen daarvan. Ook kun je bij ons terecht voor vragen over je leven met/na kanker. De deskundige kan met je meedenken en uitleg geven. Goed om te weten: de professionals vervangen nooit je eigen arts, verpleegkundige of hulpverlener. Die blijft altijd je eerste aanspreekpunt.
Hoe kunnen we je het beste helpen?
Heb je een vraag over iets in je online patiëntendossier? Bespreek die altijd eerst met je arts. Heb je er daarna nog vragen over, dan kun je bij ons terecht. Maar vraag altijd eerst je arts.
Stel je vraag zo duidelijk mogelijk
Wat zet je in je vraag? Dit kan belangrijk zijn om te noemen:
- Welke onderzoeken je hebt gehad
- Het stadium van de ziekte
- Kenmerken van de tumor, bijvoorbeeld hormoongevoeligheid of genmutaties
- Uitslagen van onderzoeken: bijvoorbeeld de PSA-waarde of de CIN-uitslag
- De eindconclusie in het verslag van weefselonderzoek
Heb je vragen over bijwerkingen of gevolgen van de behandeling? Schrijf dan bijvoorbeeld:
- Welke medicijnen je gebruikt of hebt gebruikt
- Wanneer je bestraling kreeg
- Wanneer je geopereerd bent
Heb je vragen over omgaan met kanker? Schrijf dan bijvoorbeeld:
- Welke problemen je ervaart. Heb je bijvoorbeeld last van angst of onzekerheid, of problemen met je relatie? Of heb je vragen over hoe het gaat met je werk?
Wat kun je beter niet doen?
- Plaats niet het hele verslag van weefselonderzoek.
- Plaats geen afbeeldingen van scans of röntgenfoto's.
- Plaats geen foto’s van bobbeltjes, vlekjes en dat soort dingen.
- Plaats geen namen, telefoonnummers, mailadressen van jezelf of zorgverleners.
Gebeurt dit toch? Dan moeten we dit soort extra gegevens helaas verwijderen.
Vind je het moeilijk om een vraag te stellen? Dan kunnen de voorlichters van kanker.nl helpen bij het maken van een vraag.
Goed om te weten:
- Alle vragen en antwoorden zijn openbaar. Elke bezoeker van kanker.nl kan de vraag en het antwoord meelezen. Gebruik daarom altijd de naam die je hebt gekozen toen je een account aan hebt gemaakt.
- Onze professionals stellen geen diagnose, geven geen second opinion en geen behandeladvies. Heb je klachten die door kanker kunnen komen, dan kun je het beste naar je huisarts gaan.
Hoe werkt het?
- Om een vraag te kunnen stellen heb je een account nodig. Heb je een account dan moet je eerst inloggen.
- Kies de professional(s) aan wie je een vraag wilt stellen. Klik op Stel je vraag en klik daarna op vraag versturen.
- De professional probeert je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.
- Je krijgt een melding op je overzicht met activiteiten als je vraag beantwoord is.
HPV pap 1 maar ondertussen klachten
Goedemiddag,
Na zeer regelmatig dit forum gevolgd te hebben, wend ik me maar tot een professional die mij verder kan helpen.
Augustus ‘22 heb ik m’n eerste uitstrijkje laten maken. Vol goede moed, want heb een lesbische relatie en eigenlijk nooit “gekke” klachten gehad. Ik ben nogal hypochondrisch aangelegd, dus medische checks laat ik altijd uitvoeren.
Al snel kreeg ik de uitslag HPV 16 positief maar Pap 1 dus kom over een jaar maar weer terug. Veel onzekerheid, want hoe kan ik nu HPV hebben aangezien we al jaren samen zijn.
Enfin.. ik maak me er dus behoorlijk zorgen over. Nu helemaal. Sinds een aantal weken heb ik zeurderige buikpijn die niet over gaat. Verschillende onderzoeken gehad: bloedonderzoek (alleen neutrofiele granulocyten waren verhoogd)en echo van de buik zag er goed uit.
De buikpijnen begonnen rond de kerst en ben ik ook met koliekpijn op de SEH beland. Daar urine ingeleverd en konden ze zien dat er witte en rode bloedcellen inzaten, maar het verklaarde de aanwezige pijnen niet.
Vervolgens bij de HA geweest en gaf aan dat de urine evt fout positief kon zijn. Dus opnieuw urine ingeleverd: dit bleek goed. Maar na een aantal weken en aanhoudende buikpijn toch maar opnieuw ingeleverd en nu blijken er weer ontstekingscellen te zitten. Hier gaan we verder onderzoek naar doen.
Maar mijn hoofd gaat met me aan de haal; aanhoudende buikpijnen, evt terugkerende blaasontsteking incl bloed in urine, HPV. Het doet bij mij het ergste vermoeden.
Zal het een met het ander in verband staan?
Antwoord
Beste Nani5,
Wat vervelend dat je zoveel klachten hebt. Ik kan de buikpijn of de terugkerende urineweginfecties niet verklaren bij de pap1. Ik zou nog eens met je huisarts bespreken of er een andere verklaring is.
HPV kan ook in een monogame relatie opeens uit de uitstrijk komen, dat zien we vaker.
Misschien kan je naar een urogynaecoloog worden verwezen voor verder onderzoek naar de klachten?
veel succes,
TEAM GYNAECOLOGIE