Via Vraag het een professional kun je vragen stellen aan een deskundige op kanker.nl. Bijvoorbeeld een vraag over je diagnose of de onderzoeken die je krijgt. Of vragen over je behandeling en de bijwerkingen daarvan. Ook kun je bij ons terecht voor vragen over je leven met/na kanker. De deskundige kan met je meedenken en uitleg geven. Goed om te weten: de professionals vervangen nooit je eigen arts, verpleegkundige of hulpverlener. Die blijft altijd je eerste aanspreekpunt.
Hoe kunnen we je het beste helpen?
Heb je een vraag over iets in je online patiëntendossier? Bespreek die altijd eerst met je arts. Heb je er daarna nog vragen over, dan kun je bij ons terecht. Maar vraag altijd eerst je arts.
Stel je vraag zo duidelijk mogelijk
Wat zet je in je vraag? Dit kan belangrijk zijn om te noemen:
- Welke onderzoeken je hebt gehad
- Het stadium van de ziekte
- Kenmerken van de tumor, bijvoorbeeld hormoongevoeligheid of genmutaties
- Uitslagen van onderzoeken: bijvoorbeeld de PSA-waarde of de CIN-uitslag
- De eindconclusie in het verslag van weefselonderzoek
Heb je vragen over bijwerkingen of gevolgen van de behandeling? Schrijf dan bijvoorbeeld:
- Welke medicijnen je gebruikt of hebt gebruikt
- Wanneer je bestraling kreeg
- Wanneer je geopereerd bent
Heb je vragen over omgaan met kanker? Schrijf dan bijvoorbeeld:
- Welke problemen je ervaart. Heb je bijvoorbeeld last van angst of onzekerheid, of problemen met je relatie? Of heb je vragen over hoe het gaat met je werk?
Wat kun je beter niet doen?
- Plaats niet het hele verslag van weefselonderzoek.
- Plaats geen afbeeldingen van scans of röntgenfoto's.
- Plaats geen foto’s van bobbeltjes, vlekjes en dat soort dingen.
- Plaats geen namen, telefoonnummers, mailadressen van jezelf of zorgverleners.
Gebeurt dit toch? Dan moeten we dit soort extra gegevens helaas verwijderen.
Vind je het moeilijk om een vraag te stellen? Dan kunnen de voorlichters van kanker.nl helpen bij het maken van een vraag.
Goed om te weten:
- Alle vragen en antwoorden zijn openbaar. Elke bezoeker van kanker.nl kan de vraag en het antwoord meelezen. Gebruik daarom altijd de naam die je hebt gekozen toen je een account aan hebt gemaakt.
- Onze professionals stellen geen diagnose, geven geen second opinion en geen behandeladvies. Heb je klachten die door kanker kunnen komen, dan kun je het beste naar je huisarts gaan.
Hoe werkt het?
- Om een vraag te kunnen stellen heb je een account nodig. Heb je een account dan moet je eerst inloggen.
- Kies de professional(s) aan wie je een vraag wilt stellen. Klik op Stel je vraag en klik daarna op vraag versturen.
- De professional probeert je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.
- Je krijgt een melding op je overzicht met activiteiten als je vraag beantwoord is.
Beste ziekenhuis voor behandeling en spoed van behandeling
Bij mijn man is op basis van bloedonderzoeken en CT scan heldercellig renaalcelcarcinoma gediagnosticeerd. Het begon vorige week met een oog TIA en daarna long embolieen. Hij is opgenomen met pijnbestrijding en bloedverdunners. Nu is hij stabiel genoeg om naar huis te gaan. Hij ligt in het Alrijne Leiderdorp. Er is overleg geweest met het lumc en nu moeten we wachten op een oproep.
Dit vinden we heel lastig omdat we het gevoel hebben dat het een tikkende tijdbom is. Mogelijk zit er een carcinogeen stolsel in de vena cava en we zijn bang op verspreiding met de bloedverdunners.
Vragen: is lumc het beste umc voor deze vorm? Ik begreep dat er een nierkanker centrum in Amsterdam zit. En is het niet beter zo snel mogelijk te starten met de behandeling?
We hebben nog geen gesprek met een oncoloog gehad en we hebben het gevoel nu geparkeerd te worden, terwijl we met heel veel vragen zitten. OA de effectiviteit van de immunotherapie
Overdracht verslag:
- 44-jarige patient met blanco Vg. Recente presentatie voor de neurologie en oogheelkunde i.v.m. amaurosis fugax wv. poliklinische analyse volgt. Presenteert zich heden op de SEH i.v.m.
1. Langer bestaande buikpijn met grillige massa linker nier suspect voor RCC WD renaalcelcarcinoom, prominente lymfeklieren lang linker niervene en para-aortaal en fors trombose in v. renalis
2. Thoracale pijn rechts, houdingsafhankelijk, progressief bij diep doorzuchten WD forse longembolieen rechts met forse infarcering midden/onderkwab
3. Milde hypercalciemie met verhoogd LDH bij bovenstaandr
do 05 sep 2024 16:25
Verslag
Samenvatting
Type MDO: URO MDO - Onco + lumc + radioloog
Conclusie
Conclusie: cT3bN1M0 met trombus in vena renalis en vena cava inferior
Advies oncologie bespreking: Verwijzen naar het LUMC voor starten systemische therapie (TKI of immunotherapie ter beoordeling aan de oncoloog)
Chirurgische resectie is nu niet haalbaar met name door de uitgebreide longembolieen en de antistolling en daardoor nu niet operabel.
Na systemische behandeling opnieuw beoordelen of een chirurgische resectie mogelijk is.
Antwoord
Beste Roos
Heel spijtig te horen en begrijpelijk dat dit de nodig hectiek veroorzaakt. Het is niet mogelijk in dit forum om een gedegen behandelkeuze te adviseren. Daarvoor is de situatie te complex. Het LUMC is uitstekend uitgerust om uw partner goed te beoordelen en samen met hem/jullie een goede keuze te maken.
Veel sterkte gewenst.