Hoe werkt het? (klik om te openen)

Via Vraag het een professional kun je vragen stellen aan een deskundige op kanker.nl. Bijvoorbeeld een vraag over je diagnose of de onderzoeken die je krijgt. Of vragen over je behandeling en de bijwerkingen daarvan. Ook kun je bij ons terecht voor vragen over je leven met/na kanker. De deskundige kan met je meedenken en uitleg geven. Goed om te weten: de professionals vervangen nooit je eigen arts, verpleegkundige of hulpverlener. Die blijft altijd je eerste aanspreekpunt.

Hoe kunnen we je het beste helpen?

Heb je een vraag over iets in je online patiëntendossier? Bespreek die altijd eerst met je arts. Heb je er daarna nog vragen over, dan kun je bij ons terecht. Maar vraag altijd eerst je arts.

Stel je vraag zo duidelijk mogelijk

Wat zet je in je vraag? Dit kan belangrijk zijn om te noemen:

  • Welke onderzoeken je hebt gehad
  • Het stadium van de ziekte
  • Kenmerken van de tumor, bijvoorbeeld hormoongevoeligheid of genmutaties
  • Uitslagen van onderzoeken: bijvoorbeeld de PSA-waarde of de CIN-uitslag
  • De eindconclusie in het verslag van weefselonderzoek

Heb je vragen over bijwerkingen of gevolgen van de behandeling? Schrijf dan bijvoorbeeld:

  • Welke medicijnen je gebruikt of hebt gebruikt
  • Wanneer je bestraling kreeg
  • Wanneer je geopereerd bent 

Heb je vragen over omgaan met kanker? Schrijf dan bijvoorbeeld:

  • Welke problemen je ervaart. Heb je bijvoorbeeld last van angst of onzekerheid, of problemen met je relatie? Of heb je vragen over hoe het gaat met je werk?

Wat kun je beter niet doen?

  • Plaats niet het hele verslag van weefselonderzoek.
  • Plaats geen afbeeldingen van scans of röntgenfoto's.
  • Plaats geen foto’s van bobbeltjes, vlekjes en dat soort dingen.
  • Plaats geen namen, telefoonnummers, mailadressen van jezelf of zorgverleners.

Gebeurt dit toch? Dan moeten we dit soort extra gegevens helaas verwijderen.

Vind je het moeilijk om een vraag te stellen? Dan kunnen de voorlichters van kanker.nl helpen bij het maken van een vraag.

Goed om te weten:

  • Alle vragen en antwoorden zijn openbaar. Elke bezoeker van kanker.nl kan de vraag en het antwoord meelezen. Gebruik daarom altijd de naam die je hebt gekozen toen je een account aan hebt gemaakt.
  • Onze professionals stellen geen diagnose, geven geen second opinion en geen behandeladvies. Heb je klachten die door kanker kunnen komen, dan kun je het beste naar je huisarts gaan.

Hoe werkt het?

  • Om een vraag te kunnen stellen heb je een account nodig. Heb je een account dan moet je eerst inloggen.
  • Kies de professional(s) aan wie je een vraag wilt stellen. Klik op Stel je vraag en klik daarna op vraag versturen.
  • De professional probeert je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.
  • Je krijgt een melding op je overzicht met activiteiten als je vraag beantwoord is.

Langdurig gebruik van Fentanyl pleisters (100mg+50mg per 3 dagen)

24 augustus 2019 om 22.14
5170 x gelezen

is het normaal om nog steeds pijn te voelen en die word aangemerkt als stress. Ben erg depressief en heb het moeilijk om eindeloos door te gaan met pijn stilling.

Antwoord

Beste mw Triples,

Chronische pijn na borstkanker komt helaas geregeld voor. En de depressie versterkt ook nog eens de pijnbeleving. Dat maakt het voor u extra lastig. Uit uw vraag kan ik niet opmaken wat er verder geprobeerd is om de pijn te verminderen. Misschien kunt u contact opnemen met de oncoloog om te kijken of er andere medicatiemogelijkheden  zijn. En anders dat u misschien doorverwezen kan worden naar een pijncentrum waar ze andere mogelijkheden kunnen bekijken zoals bijvoorbeeld een TENS-apparaat.  Veel sterkte ermee

Het pijnteam

Laatst bewerkt: 21/11/2022 - 10:46

Dank u voor de reactie. Ik gebruikte heel veel morfine achtingen preparaten waaronder 'fentanyl pleisters' (100 Mg + 50 Mg =  )150 Mg  per drie dagen daarnaast ook 2x daags 30 Mg oxycodon (vertraagde afgifte) plus 6 x daags 10 Mg oxycodon (directe afgifte) ook 4 x daags 1000 Mg paracetamol).

pijn is continue aanwezig (24 per dag) en rust kon ik niet vinden. (De stiekem opgespaarde oxycodon was erg verleidelijk)

vorige week heb ik het uit gegild van de pijn, waarop mijn man 's nachts de arts heeft laten komen die na een uitgebreid gesprek mij een injectie gaf met Dormicon (volgens de arts wordt dit geïnjecteerd bij personen die een operatie ondergaan en een narcose wordt toegediend. Voor het eerst kreeg ik eindelijk iets rust (ongeveer 2 uurtjes). Ik kreeg het advies om het, als het zou werken, in tablet form aan te vragen. Nu kan ik (G-d zij dank) zeggen dat ik eindelijk nachtrust krijg ( het is niet erg veel, maar toch met beetjes zo'n 7 uur per nacht). Dormicon 7.5 Mg is wat ontbrak in mij lange lijst met medicatie.

volgende week 10 September ga ik naar de pijn poli en heb een afspraak met een anesthesiologist. Daarnaast ga ik op aanraden van de psychiater naar een dag besteding.

 

nogmaals dank voor uw reactie. 

Laatst bewerkt: 21/11/2022 - 10:46