Hoe werkt het? (klik om te openen)

Via Vraag het een professional kun je vragen stellen aan een deskundige op kanker.nl. Bijvoorbeeld een vraag over je diagnose of de onderzoeken die je krijgt. Of vragen over je behandeling en de bijwerkingen daarvan. Ook kun je bij ons terecht voor vragen over je leven met/na kanker. De deskundige kan met je meedenken en uitleg geven. Goed om te weten: de professionals vervangen nooit je eigen arts, verpleegkundige of hulpverlener. Die blijft altijd je eerste aanspreekpunt.

Hoe kunnen we je het beste helpen?

Heb je een vraag over iets in je online patiëntendossier? Bespreek die altijd eerst met je arts. Heb je er daarna nog vragen over, dan kun je bij ons terecht. Maar vraag altijd eerst je arts.

Stel je vraag zo duidelijk mogelijk

Wat zet je in je vraag? Dit kan belangrijk zijn om te noemen:

  • Welke onderzoeken je hebt gehad
  • Het stadium van de ziekte
  • Kenmerken van de tumor, bijvoorbeeld hormoongevoeligheid of genmutaties
  • Uitslagen van onderzoeken: bijvoorbeeld de PSA-waarde of de CIN-uitslag
  • De eindconclusie in het verslag van weefselonderzoek

Heb je vragen over bijwerkingen of gevolgen van de behandeling? Schrijf dan bijvoorbeeld:

  • Welke medicijnen je gebruikt of hebt gebruikt
  • Wanneer je bestraling kreeg
  • Wanneer je geopereerd bent 

Heb je vragen over omgaan met kanker? Schrijf dan bijvoorbeeld:

  • Welke problemen je ervaart. Heb je bijvoorbeeld last van angst of onzekerheid, of problemen met je relatie? Of heb je vragen over hoe het gaat met je werk?

Wat kun je beter niet doen?

  • Plaats niet het hele verslag van weefselonderzoek.
  • Plaats geen afbeeldingen van scans of röntgenfoto's.
  • Plaats geen foto’s van bobbeltjes, vlekjes en dat soort dingen.
  • Plaats geen namen, telefoonnummers, mailadressen van jezelf of zorgverleners.

Gebeurt dit toch? Dan moeten we dit soort extra gegevens helaas verwijderen.

Vind je het moeilijk om een vraag te stellen? Dan kunnen de voorlichters van kanker.nl helpen bij het maken van een vraag.

Goed om te weten:

  • Alle vragen en antwoorden zijn openbaar. Elke bezoeker van kanker.nl kan de vraag en het antwoord meelezen. Gebruik daarom altijd de naam die je hebt gekozen toen je een account aan hebt gemaakt.
  • Onze professionals stellen geen diagnose, geven geen second opinion en geen behandeladvies. Heb je klachten die door kanker kunnen komen, dan kun je het beste naar je huisarts gaan.

Hoe werkt het?

  • Om een vraag te kunnen stellen heb je een account nodig. Heb je een account dan moet je eerst inloggen.
  • Kies de professional(s) aan wie je een vraag wilt stellen. Klik op Stel je vraag en klik daarna op vraag versturen.
  • De professional probeert je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.
  • Je krijgt een melding op je overzicht met activiteiten als je vraag beantwoord is.

DIABEET 1, ZONDER MAAG ENZ

14 augustus 2021 om 17.50
59 x gelezen

N Vet  25/10/1946

ik ben een diabeet 1  , zonder maag, in 2013 werd bij mijn maagkanker geconstateerd , na de velen chemo werd ik geopereerd op 16 dec (maag enz, enzovoort totaal verwijderd) 18 dec opnieuw geopereerd, wegens ernstiger  complicaties, werd pas wakker eind januari, werd gevoed door een infuusje  in mijn nek, zo in mijn bloedbaan(moch niet eten/drinken) dit tot eind september 2014, ging wel begin maart naar huis. had wel steeds het probleem ,dat ik weg raakten 3 a 4 keer per week, gebeurde ook toen ik nog in het ziekenhuis lag, maar werd in begin niet op gemerkt, ik heb wel eens tegen mijn verpleegsters  gezegd dat ik niet lekker werd, ze zeiden dan ik kom zo bij u. een paar uur later kwamen ze op de kamer, en zeiden he !!  U ben weer wakken, u sliep  zo lekker!!, pas toen er een laborant  langs kwam, en die mijn niet wakker kon krijgen begrepen ze dat ik weg geraakt was, dus GLUCAGON SPUIT en ik werd gelijk weer wakker (thuis ging dat door, tot 2019 ik viel bewusteloos  tussen de 60a70 keer per jaar, én na velen breuken, en gaten in mijn hoofd) en toen kreeg ik een insulinepomp, een sonar plus een zender) had ook een geweldig eet/spuug probleem , ik moes 13a15 keer per dag wat eten(niet nachts?) maar van de 10x eten spuugde ik het 9x totaal weer uit, ik moest dan een paar minuten wachten, en het daar na weer proberen, met het zelfde resultaat ,ik at dusdanig zo ´n 60a65 keer wat per dag, ik bleek ook nachts te moeten eten, du veel problemen hypo.s nachts ,ik verdraag dus heel weinig, geen vlees/groente/te koud /warm, bijna niets ,wel intro drinks , plus soepen, maar daar van spuug ik ook meer als de helft van  uit, ik ben nu al meer dan 60 kilo af gevallen heb ook vaak geprobeerd om mee te kunnen doen aan projecten in verschillende ziekenhuizen in zaken de eilandjes van jongenhals of de poep transparantie, maar kom daar niet voor in aan merking, met als antwoord, te oud, is voor u te zwaar,(afstoot verschijnsullen), wij weten er voor u zieken te weinig van , resultaat te weinig, en duur ,u behoord niet tot onze doel groep, enz enz, ik denk nu al jaren, ik had liever dood gegaan!!, en als er geen oplossing zou kunnen komen (ach ik heb voldoende insuline leggen om dat te stoppen) als ik alles te voren had geweten had ik mijn niet laten opererend

Antwoord

Beste Loni,

Wat zit u in een moeilijke situatie. U heeft een ingrijpende operatie ondergaan en door de diabetes te maken met veel problemen wat betreft voldoende voeding binnen krijgen en de bloedsuikers stabiel houden. 

De specialisten (chirurgen) van het slokdarm/ maagkankerteam kunnen u hier echter niet in adviseren.  

Ik raad u aan om dit toch te bespreken met uw internist / MDL arts en de diëtiste. Ook kunt u altijd een second opinion elders aanvragen.

Veel sterkte gewenst.

 

Hartelijke groet,

Voorlichters Infolijn

Laatst bewerkt: 21/11/2022 - 10:46