Via Vraag het een professional kun je vragen stellen aan een deskundige op kanker.nl. Bijvoorbeeld een vraag over je diagnose of de onderzoeken die je krijgt. Of vragen over je behandeling en de bijwerkingen daarvan. Ook kun je bij ons terecht voor vragen over je leven met/na kanker. De deskundige kan met je meedenken en uitleg geven. Goed om te weten: de professionals vervangen nooit je eigen arts, verpleegkundige of hulpverlener. Die blijft altijd je eerste aanspreekpunt.
Hoe kunnen we je het beste helpen?
Heb je een vraag over iets in je online patiëntendossier? Bespreek die altijd eerst met je arts. Heb je er daarna nog vragen over, dan kun je bij ons terecht. Maar vraag altijd eerst je arts.
Stel je vraag zo duidelijk mogelijk
Wat zet je in je vraag? Dit kan belangrijk zijn om te noemen:
- Welke onderzoeken je hebt gehad
- Het stadium van de ziekte
- Kenmerken van de tumor, bijvoorbeeld hormoongevoeligheid of genmutaties
- Uitslagen van onderzoeken: bijvoorbeeld de PSA-waarde of de CIN-uitslag
- De eindconclusie in het verslag van weefselonderzoek
Heb je vragen over bijwerkingen of gevolgen van de behandeling? Schrijf dan bijvoorbeeld:
- Welke medicijnen je gebruikt of hebt gebruikt
- Wanneer je bestraling kreeg
- Wanneer je geopereerd bent
Heb je vragen over omgaan met kanker? Schrijf dan bijvoorbeeld:
- Welke problemen je ervaart. Heb je bijvoorbeeld last van angst of onzekerheid, of problemen met je relatie? Of heb je vragen over hoe het gaat met je werk?
Wat kun je beter niet doen?
- Plaats niet het hele verslag van weefselonderzoek.
- Plaats geen afbeeldingen van scans of röntgenfoto's.
- Plaats geen foto’s van bobbeltjes, vlekjes en dat soort dingen.
- Plaats geen namen, telefoonnummers, mailadressen van jezelf of zorgverleners.
Gebeurt dit toch? Dan moeten we dit soort extra gegevens helaas verwijderen.
Vind je het moeilijk om een vraag te stellen? Dan kunnen de voorlichters van kanker.nl helpen bij het maken van een vraag.
Goed om te weten:
- Alle vragen en antwoorden zijn openbaar. Elke bezoeker van kanker.nl kan de vraag en het antwoord meelezen. Gebruik daarom altijd de naam die je hebt gekozen toen je een account aan hebt gemaakt.
- Onze professionals stellen geen diagnose, geven geen second opinion en geen behandeladvies. Heb je klachten die door kanker kunnen komen, dan kun je het beste naar je huisarts gaan.
Hoe werkt het?
- Om een vraag te kunnen stellen heb je een account nodig. Heb je een account dan moet je eerst inloggen.
- Kies de professional(s) aan wie je een vraag wilt stellen. Klik op Stel je vraag en klik daarna op vraag versturen.
- De professional probeert je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.
- Je krijgt een melding op je overzicht met activiteiten als je vraag beantwoord is.
Maagkanker
Ik heb maagkanker en zonder behandelingsplan dus los ik het zelf op. Dmv brandnetelthee vers 2 1/2 liter per dag en sopropo geperst en veel citrusfruit geperst en wortels appels en vanaf 21-06 na mededeling. Nu ook begonnen aan natriumcarbonaat met ahorn. Advies aan mij dokter en diëtiste veel volle producten om aan te komen staat ook bij st Anthonis maar ik kom niet aan nutricia flesjes nog niet nee mijn kanker eet dit op via mijn lichaam. Ontdek op US site magere melk, kwark, magere yoghurt hutenkase, karnemelk vanwege eiwitten, want daar kan kanker niks mee, ook kipdijbeen filet, kalkoenfilet, lamsvlees, eend etc en fruit met eiwitten en bonensoorten etc St Anthonis tip eiwitpoeder. Dus ben hier naar overgeswitst en kom langzaam aan. Mijn vraag waarom verkeerde voorlichting om aan te komen terwijl mijn kanker daarvan geniet ook van suikers(schrijven ze gebak etc. Voor) hoe kan dat nou en ik die het allemaal alleen moet doen vind ontzettend veel informatie (teveel) en moet dit uitvissen en intussen een woekerkanker moet uitroeien en dat wordt door dit soort advies steeds moeilijker gr william nollkamper
Antwoord
Beste Texelaar1,
Je stelt heel veel vragen rondom voeding en kanker. Het team slokdarm-maag van het UMC Utrecht kan u vraag niet beantwoorden.
Via onderstaande link komt u bij de professionals op kanker.nl, waar u wel uw vragen kunt stellen;
https://www.kanker.nl/hulp-en-ondersteuning/stel-je-vraag-aan-een-profe…
Deze professionals zijn werkzaam bij de betrouwbare website over voeding en kanker waar u ook tips kunt vinden . www.voedingenkankerinfo.nl
U zou ook kunnen overleggen met een diëtist. Die zijn er vaak ook in het ziekenhuis waar u onder behandeling bent. U kunt diëtist die gespecialiseerd is in kanker ook vinden op onze website www.kanker.nl . Kiest u dan menu, hulp en ondersteuning en vervolgens de verwijsgids.
Met vriendelijke groeten,
Voorlichters kanker.nl infolijn namens het slokdarm-maag team UMC Utrecht.