Onderzoek naar een nieuwe behandeling voor deelnemers met een type urotheelkanker die is uitgezaaid naar andere delen van het lichaam. Deelnemers worden behandeld met MK-2870 en enfortumab vedotine (EV) in combinatie met pembrolizumab (pembro).
Het doel van dit onderzoek is:
De voorwaarden voor deelname aan dit onderzoek zijn onder andere:
In dit onderzoek zijn 2 groepen. De behandeling die de deelnemer eerder heeft gehad bepaald de groep. Als u meedoet, duurt dat zolang uw ziekte niet erger wordt, totdat de onderzoeker denkt dat het beter is voor u om te stoppen of totdat u zelf wilt stoppen. We verwachten dat de meeste deelnemers ongeveer 3 jaar aan het onderzoek mee zullen doen.
Groep 1: Deelnemers in deze groep krijgen MK-2870 en EV.
Groep 2: Deelnemers in deze groep krijgen de combinatie MK-2870, EV en pembrolizumab. Het is mogelijk dat er 2 verschillende doseringen gegeven worden in groep 2. Door loting wordt dan bepaald welke dosering u krijgt. De kans om 1 van beide doseringen te krijgen, is even groot.
• MK-2870 en EV worden tweemaal per 3 weken gegeven.
• Pembro wordt eenmaal per 3 weken gegeven.
Stap 1: screeningsfase
Er wordt gecontroleerd of de deelnemer geschikt is voor de behandeling.
Hiervoor worden een aantal onderzoeken verricht tijdens een bezoek aan het ziekenhuis. Deze screeningsfase zal ongeveer een maand duren.
Stap 2: Behandeling
Deelnemers blijven maximaal 2 jaar in de behandelingsfase, zolang de deelnemer de onderzoeksmiddelen verdraagt en de kanker niet verergert.
Tijdens de behandelingsfase bezoekt de deelnemer het onderzoekscentrum tijdens de eerste 3 weken eenmaal per week (dag 1, dag 8 en dag 15). Daarna bezoekt de deelnemer het onderzoekscentrum tweemaal om de 3 weken (dag 1 en dag 8).
Stap 3: nacontrole
Nadat de deelnemer met de onderzoeksmiddelen is gestopt, begint de nacontrole. De deelnemer bezoekt het onderzoekscentrum 1 of 2 keer in de eerste 30 dagen nadat de deelnemer met de onderzoeksmiddelen is gestopt.
Zolang de kanker niet erger wordt, bezoekt de deelnemer het onderzoekscentrum gedurende 2 jaar ongeveer elke 3 maanden en daarna ongeveer elke 6 maanden.
Nadat de geplande nazorgbezoeken stoppen, neemt de onderzoeksarts of het onderzoekspersoneel telefonisch, ongeveer elke 12 weken of vaker, contact met de deelnemer op om te kijken hoe het met de gezondheid gaat.
De arts bespreekt de bijwerkingen voordat de behandeling gestart wordt.
Onderstaande ziekenhuizen nemen deel aan het onderzoek. Het kan zijn dat uw ziekenhuis niet genoemd wordt, maar wel aan het onderzoek deelneemt. Informeer hiernaar bij uw arts.
Merck, Sharp & Dohme (MSD)
Het onderzoek naar deze nieuwe behandeling is getoetst door een erkende medisch-ethische toetsingscommissie. Deze heeft geoordeeld dat het verantwoord is om de medewerking van deelnemers te vragen.
Vermelding in trialregister: (let op studie hoeft niet in elk register te staan)
Nederlandse titel:
Een fase 1/2, gerandomiseerd, overkoepelend onderzoek naar de werkzaamheid en veiligheid van MK-2870 plus enfortumab vedotine (EV) in combinatie met pembrolizumab voor de behandeling van deelnemers met gevorderd urotheelcarcinoom (KEYMAKER-U04): deelonderzoek 04C
Wil je meedoen aan deze trial? Bespreek dit dan met je arts. Hij of zij kan beoordelen of je in aanmerking komt. Ook kun je inhoudelijke vragen over de trial met je arts bespreken.
Tip: Neem in elk geval de naam van de trial mee naar je arts.