39. Gevonden...de bloeddonoren van Immucothel...

Een van mijn lastigste en tevens uiterst vermoeiende eigenschap is toch wel mijn tomeloze nieuwsgierigheid. Als ik iets wil weten en het antwoord niet kan vinden, blijf ik net zo lang rondspeuren tot ik de antwoorden heb gevonden. Heel vermoeiend vaak, maar als ik na een intensieve speurtocht dan eindelijk de antwoorden heb gevonden....tja, dan kan ik daar zo opgetogen over raken, dat ik het graag wil delen.

Zoals mijn trouwe lezers vast wel weten, krijg ik blaasspoelingen met het medicijn Immunocyanine (immucothel) en van meet af aan heb ik me afgevraagd wat nou precies de ingrediënten van dit, voor mij tot nu toe zo succesvol werkend, geneesmiddel zijn. Uiteraard ben ik gaan Googlen, maar kwam niet veel verder dan dat dit middel gemaakt werd uit het bloed van een zeeslak. Mijn eerste vraag was dus ook welke slak? Het antwoord vond ik op de site van Immucothel en het bleek een Megathura Crenulata te zijn, beter bekend als een Keyhole limpet. Op mijn tweede vraag hoe dit beestje eruit zag, gaf Youtube een antwoord dat me alleen nog maar nog nieuwsgieriger maakte... het bleek namelijk om een slak te gaan dat een geheim in zich droeg. Dit 'geheim' was razend interessant voor onderzoekers van 20 verschillende soorten kanker. Een geheim dat als voornaamste ingrediënt een proteïne uit het bloed van dit wonderlijke schepsel herbergt, een geheim dat KLH wordt genoemd (keyhole limpet hemocyanin) en wat een belangrijke rol speelt in het activeren van ons immuunsysteem. Het slechte nieuws was dan ook dat dit wonderlijke schepsel als gevolg door overbevissing met uitsterven werd bedreigd.

Gelukkig voor mij en vele anderen kan ik dit slechte nieuws in de verleden tijd schrijven, want een verdere speurtocht bracht me op een interessante site van IEEE SPECTRUM waar ik een interview vond met als onderwerp; Harvesting Blood From Limpets for a Cancer Vaccine. Daar vond ik de geruststellende bevestiging dat onderzoekers erin geslaagd zijn om dit schepsel d.m.v. kunstmatige inseminatie voor uitsterven te behoeden. In reusachtige tanks worden deze schepsels gekweekt voor medisch onderzoek. Ik vond het heel interessant om te weten dat dit KLH proteïne een sleutelrol speelt in het activeren van ons immunsysteem, dat er 50 'bloeddonoren' nodig zijn om slechts 1 liter serum te verkrijgen van waaruit 20 gram proteïne in poedervorm overblijft.

Het gaat zelfs mij te ver om dit gehele interview in het Nederlands weer te geven, maar voor de geintersseerden toch even de link naar deze site waar nog andere medische zaken aan bod komen...
http://spectrum.ieee.org/static/the-new-medicine#.VgBhx7oiuTw.mailto

Immunocothel gebruikt dus dit KLH proteïne voor de blaasspoelingen, maar ik ontdekte verder dat andere fabrikanten ditzelfde KLH gebruiken voor de middelen in de immunotherapie bij o.a. longkanker en borstkanker. Ook hier een link naar de betreffende afbeelding in PDFhttp://static1.1.sqspcdn.com/static/f/1035319/24460706/1393945362587/2014+GRC+Poster_48x36_FINAL.pdf...

Deze speurtocht heeft mij in ieder geval weer wat antwoorden opgeleverd en hopelijk hebben lotgenoten die net als ik, op zoek zijn naar informatie, hier ook iets aan!
.
https://www.kanker.nl/rita1958/blog

7 reacties

26 september 2015 om 14.28

Dit toont maar weer aan hoe belangrijk ons immuunsysteem is. Vele alternatieve behandelingen en producten, gebruikmakend van flora en fauna zijn gericht op versterken van het immuunsysteem. Ook de laatste trials vernoemd in zelfs de achtuurjournaals doen dit. Daar ligt de kern, de uiteindelijke oplossing wellicht om DNA foutjes die tot kanker leiden, niet tot ontwikkeling te laten komen.

Respect is hier idd op z'n plaats

Hartelijke groet, Anneke


Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Hoi Anneke, daar kan ik me volledig bij aansluiten. Blijft alleen nog de cruciale vraag over, welk element in de kankercel maakt dat het er in slaagt ons immuunsysteem dusdanig om de tuin te leiden dat het niet tijdig in actie komt. Als die vraag ooit beantwoordt wordt....! Dank voor je waardevolle bijdrage!
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14