Klein geluk

Beter gezegd, twee schaaltjes met klein geluk. Ik voel mij een gezegend mens als ik 's morgens na het opstaan vanuit de serre het terras op loop om verse vijgen uit de boom te plukken. Soms kan ik er bij, soms moet ik de fruitplukstok uitschuiven om die heerlijke vruchten te plukken. Welke rijp zijn, die worden geschild en ingevroren voor van de winter, voor in mijn yoghurt. En afentoe eet ik er ook meteen eentje op. Heerlijk vruchtvlees, sappig en zoet. En welke nog niet helemaal rijp zijn, die mogen narijpen in het zonnetje. En dan eind van de middag een nieuwe oogst en het ritueel herhaalt zich. 

Genieten is niet zo moeilijk.

16 reacties

12 augustus 2023 om 09.13

Wow dan heb jij echt een flinke boom staan als ik die oogst zo zie. Hier nog maar een ini mini versie en die heeft er dit jaar helaas geen aan zitten. Ik koop ze dus maar gedroogd bij de groenteboer, nou moet ik zeggen dat dat ook iedere keer genieten is, ze smaken heerlijk ja. Zeker met een lekker stukje kaas erbij😋.

Fijn weekend!

liefs Bianca 

Laatst bewerkt: 12/08/2023 - 09:13

Geweldig toch, dat ze nu gewoon in Nederland rijp worden!! Ik eet ze met schil, en uiteindelijk het liefste in Kroatië aan de kust, waar talloze vijgenbomen langs de zee staan, hemels.... Maar in Nederland: nog meer niet te versmaden! Ik heb een kleine struik, duurt nog wel even voordat deze vruchten gaat geven. Maar heb hem/haar de beste plek in de tuin gegeven, super beschut, en hij/zij groeit goed, dus ik maak mijn ene borst al nat :)

Oh, en in het servo-kroatisch heten ze: Smokve. Die wilde ik je niet onthouden.

Laatst bewerkt: 13/08/2023 - 00:15

Oh gossie wat zalig ,in je yogurd of zo uit het vuistje ,of jam ervan maken lekker op een stukje kaas ,of in een salade met geitenkaas mogelijkheden te over en zo fijn gewoon uit eigen tuin 

Liefs hes xxx

Laatst bewerkt: 13/08/2023 - 09:59