Slapen na buismaag operatie

Na de buismaag operatie krijg je te horen dat vlak slapen niet meer goed voor je is. Je moet zittend of schuin slapen. Met een duur woord heet dat Anti-trendelenburg. Anti trendelenburg slapen is eigenlijk slapen met je hoofd hoger dan je voeten. Hierdoor heb je geen/minder last van opkomend maagzuur. In het begin (vers uit het ziekenhuis) mag je vanwege wondverzorging vaak een leen bed gebruiken via je ziektenkosten verzekering. Standaard kan zo een bed omhoog en omlaag (voor de wondbehandeling) en in zit stand, maar na een tijdje vond ik een ander leuk truckje: door 1 stekkertje los te maken kon ik het bed in anti trendelenburg stand zetten. Heel handig om te weten of deze manier van liggen bevalt. Voor mij werkt die manier in elk geval wel. 

Het leenbed is alleen niet voor altijd, dus uiteindelijk zul je een eigen bed nodig hebben. 

We zijn daarom gaan kijken naar een bed wat voor mij geschikt is en ook nog budget vriendelijk. We kwamen erachter dat je het basis, middel of rondweg duur kunt doen. We hebben uiteindelijk gekozen voor Aldenhuijsen slaapsystemen (aldenhuijsenslaapsystemen.nl). Met toen (2020) rond de 9000 euro konden we een 2 persoons bed kopen waarbij mijn deel in anti trendelenburg kon en in "zit stand" (voet en hoofd einde omhoog) en die van mijn vrouw enkel in "zit stand". Dit was voor ons de midden prijs categorie. Een leuke boxspring, die er uitziet als een normaal bed. Het slaapt in elk geval lekker. 

Een andere leverancier kon een bed leveren wat vergelijkbaar was met het geleende ziekenhuisbed, maar dat vonden wij niet mooi (https://www.carelife.nl/). De kosten daarvoor waren wel fors lager. Weer een andere leverancier kwam met een offerte van rond de 30000 of 40000 euro als goedkoopste optie, volgens mij. Dat vonden we wel wat erg bont. 

Ik slaap nu soms een halve nacht in zit stand en wissel dan naar antitrendelenburg. Voor mij werkt het best goed. Het lost niet alles op. Soms krijg ik nog wel een oprisping, maar meestal gaat het goed.