Smaak- en reukveranderingen
Een groot deel van de mensen met kanker merkt een verandering in de smaak. Het veranderen van de smaak kan door de ziekte zelf of door de behandelingen komen. Wanneer het eten niet meer lekker smaakt, verdwijnt ook het plezier in eten. Wat u eerder lekker vond, valt nu tegen. Het omgekeerde komt ook voor. Ook kan de smaak snel wisselen. Naast smaakverlies kan er ook reukverlies optreden. Dit ontstaat bijvoorbeeld wanneer het strottenhoofd wordt verwijderd. Ruiken door lucht via de neus in te ademen kan dan niet meer. > Meer over smaak- en reukverandering
> Meer over smaak- en reukveranderingen bij chemotherapie
6 resultaten gekoppeld aan dit onderwerp:
-
Behandeling door een diëtist 526 organisaties
Een diëtist kan u helpen om voedingsproblemen zoveel mogelijk te voorkomen of te beperken bij kanker.
-
Behandeling door een logopedist 104 organisaties
Een logopedist helpt u met problemen op het gebied van stem, spraak, taal, slikken en gehoor bij kanker.
-
Smaak Kompas
Het Smaak Kompas helpt u om met smaakveranderingen om te gaan door kanker en de behandeling.
-
Stappenplan Smaaksturing
Het online Stappenplan Smaaksturing helpt u bij het aanpassen van uw eten op uw veranderingen in smaak.
-
Voedingenkankerinfo
Voedingenkankerinfo is een website die u online antwoord geeft op vragen over voeding en kanker.
-
Workshop Beleef je smaak
Stichting Beleef je smaak organiseert regelmatig bijeenkomsten voor mensen die leven met en na kanker.