Borstreconstructie
Na het ontdekken van borstkanker volgt soms een borstamputatie (borstverwijdering). Sommige vrouwen kiezen voor een borstreconstructie. De reconstructie van de borst kan gebeuren tijdens de operatie waarbij de arts de borst(en) verwijderd of daarna. Natuurlijk is het ook een optie om na een borstverwijdering geen reconstructie te laten doen. Er zijn vrouwen die er dan voor kiezen om helemaal geen opvulling te dragen. Anderen kiezen voor een uitwendige prothese (kunstborst) in hun bh. Een goede borstprothese kan zorgen voor meer zelfvertrouwen. Ook herstelt een prothese de symmetrie en het evenwicht van uw lichaam. Met uw arts of verpleegkundige kunt u bespreken wanneer en hoe u een prothese kunt krijgen.
> Meer over borstreconstructie
6 resultaten gekoppeld aan dit onderwerp:
-
Advies bij een borstprothese, lingerie en badkleding 128 organisaties
Bij een borstprotheseleverancier kunt u terecht voor een uitwendige borstprothese bij borstkanker. Vaak hebben zij ook speciale lingerie en badkleding.
-
B-bewust 1 organisatie
Met B-bewust van Borstkankervereniging Nederland (BVN) (kanker.nl appstore) kunt u online uw gesprekken met uw zorgverleners voorbereiden.
-
Begeleiding door een mammacareverpleegkundige
Een mammacare- of oncologisch verpleegkundige begeleidt u bij de gevolgen van borstkanker.
-
Behandeling van litteken en beschadigde huid (littekentherapie) 124 organisaties
Littekentherapie kan helpen bij beschadiging van de huid door de behandeling van kanker.
-
Borstprothesevoorlichting door ervaringsdeskundigen 1 organisatie
Leden van Borstkankervereniging Nederland (BVN) geven door heel Nederland voorlichting over borstprotheses bij borstkanker.
-
Medische tatoeage (dermatografie) 28 organisaties
Medische tatoeage helpt bij beschadigingen of verkleuringen van de huid bij kanker. Ook wordt het gebruikt bij reconstructie van een tepelhof of wenkbrauwen.