Les ménagères (de huisvrouwen)
De op een na laatste chemo alweer. Mijn eigen oncologe is er niet, dus ik heb een afspraak met een andere en die vent laat me gewoon ruim anderhalf uur wachten. De hele wachtkamer is al leeg. De lunch heb ik mooi gemist. Wanneer ik eindelijk tegenover hem zit mompelt hij dat er een noodgeval was. Hij kijkt daarbij niet naar mij, maar naar zijn handen, dus ik denk dat hij mij gewoon was vergeten, maar wat weet ik er nou van. 'Heeft u iets van mij nodig?', vraagt hij. 'Wat?' 'Een recept'. 'Waarvoor?' 'Voor uw handen, uw voeten'. 'Nee'. Ik ben zo pissig dat ik niet eens meer met twee woorden kan spreken. Met 3 minuten sta ik weer buiten zijn spreekkamer. Chemo 15
Ik had andere plannen voor deze vrijdagmiddag. Mijn vriendin Laura is speciaal helemaal hier naartoe gekomen om mij te helpen met het verwerken van de oogst van de moestuin. Vijf dagen lang wassen, schillen, snijden, blancheren. En dan wecken, inmaken in azijn en kruiden, of gewoon invriezen. Het is eigenlijk meer voor de lol en omdat je al die schattig kromgegroeide groenten uit eigen tuin niet zomaar weg gaat gooien. Een potje Hak is 10 keer goedkoper en efficiënter, zal ik maar zeggen. Maar het is ook wel leuk voor de uitstraling van het restaurant. En als we op het einde de potten groenten in allerlei kleuren in de voorraadkast zetten, komt er een soort van ouderwetse huisvrouwentrots over ons. Wij komen de winter wel door.
Laura stapt weer op de bus met potten verse, loeihete groene sambal in haar tas en ik herinner me opeens dat ik nog een chemokuurtje af te maken heb. Dankjewel, lieve Laura, als ik jou toch niet had. ❤️
4 reacties
Met elk blog verbaas ik me meer over de nonchalance van de artsen in jouw ziekenhuis. Moeilijk om je dan nog steeds gezien en gehoord te voelen.
Fijn dat vriendinnen en huisvlijt weer een lach op je gezicht hebben kunnen toveren, dat zijn immers de pareltjes waar het echt om gaat.
Ja aan de gezondheidszorg kan nog veel veranderd worden. Zodat ze geen extra stress toevoegen.
He leuk wat je doet met die groente. Ik heb ook een moestuin. Dit inmaakproces wil ik ook nog leren, maar mijn oogst was niet zo groot.
Dan kun je het beter maar meteen opeten!
Heerlijk toch, dat bezig zijn met zelfgekweekte groenten! En Hak is goedkoper, maar eigen kweek toch nog net dat tikkeltje lekkerder ;).
Maar wat voor een boertige arts was dat weer... Leren die dat elkaar aan of zo??