Zorg thuis
Gaat het met uw gezondheid niet zo goed? Dan kunt u moeite krijgen met de dagelijkse activiteiten, het huishouden en uw persoonlijke verzorging. Bijvoorbeeld het aan- en uitkleden, douchen en wassen. Thuiszorgorganisaties kunnen u helpen bij uw persoonlijke verzorging en huishouden.
Soms heeft u thuis hulpmiddelen of verpleegartikelen nodig. Bijvoorbeeld loopkrukken, een rolstoel, een po-stoel, een aangepast bed of andere materialen. Hiervoor kunt u terecht bij de uitleenwinkel/thuiszorgwinkel in uw regio.
24 resultaten gekoppeld aan dit onderwerp:
-
Activiteitenweger app
De Activiteitenweger app (Meander Medisch Centrum) helpt bij het plannen van activiteiten binnen uw energiegrenzen. Zoals bij kanker.
-
Apps voor medicijngebruik
Online overzicht van handige apps als u medicijnen gebruikt bij kanker door de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuisapothekers (NVZA).
-
Begeleiding door een ondersteuningsconsulent 26 organisaties
Een ondersteuningsconsulent helpt u bij het vinden van de juiste weg naar hulp en ondersteuning bij kanker.
-
Begeleiding door een verpleegkundig(e) (specialist)
De verpleegkundig(e) (specialist) is goed op de hoogte van de gevolgen van kanker en de behandeling. Hij of zij kan u begeleiden, informeren en adviseren.
-
Behandeling en begeleiding door een ergotherapeut 295 organisaties
Een ergotherapeut helpt u om opnieuw de dagelijkse activiteiten uit te voeren als dat niet lukt door lichamelijke of psychische problemen bij kanker.
-
Caren
Met Caren kunt u online uw eigen zorgnetwerk maken als u kanker hebt. U kunt afspraken maken, taken verdelen en contact leggen met een zorgorganisatie.
-
Cubigo Care
Cubigo Care app helpt ouderen en hun familie online zodat de oudere langer zelfstandig thuis kan blijven wonen.
-
Huishoudelijke hulp
Als u kanker hebt (gehad) en moeite hebt met het huishouden kunt u recht hebben op huishoudelijke hulp vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).
-
Hulp thuis van een vrijwilliger 166 organisaties
Als aanvulling op de zorg door professionele zorgverleners kunnen vrijwilligers zorg geven bij kanker.
-
Hulpmiddelen 3 organisaties
Verschillende hulpmiddelen kunnen uw dagelijks leven makkelijker maken als u kanker hebt. Vraag bij de thuiszorgwinkel of het Wmo-loket van uw gemeente.
-
Hulpmiddelenwijzer
De Hulpmiddelenwijzer (Vilans) helpt u om een keuze te maken bij de aanschaf van een hulpmiddel als u kanker hebt.
-
Instructievideo's over tillen, verplaatsen en verzorgen
Op de website Samen beter thuis vindt u diverse instructiefilmpjes over onderwerpen als tillen, verzorgen en verplaatsen.
-
Mantelzorglijn 1 organisatie
De Mantelzorglijn (MantelzorgNL) is er voor mensen die zorgen voor een naaste en vragen hebben over mantelzorg of behoefte hebben aan hulp.
-
Mijn OOK 1 organisatie
Mijn OOK van Stichting OOK helpt u online bij het vinden van de juiste weg naar hulp en ondersteuning bij kanker.
-
Nettie
Met de Nettie app kunt u online afspraken maken als u kanker hebt. Bijvoorbeeld om taken te verdelen en dagelijkse activiteiten te plannen en te regelen.
-
PalliArts
PalliArts (IKNL) is een app waarmee u online regionale en landelijke informatie over palliatieve zorg bij kunt vinden. Bijvoorbeeld bij kanker.
-
Palliatieve ZorgZoeker
De Palliatieve ZorgZoeker (PZNL) geeft u een overzicht van het zorg- en hulpaanbod in de palliatieve zorg en de beschikbare bedden in hospicevoorzieningen.
-
Regionaal Netwerk Palliatieve Zorg 61 organisaties
Organisaties en/of hulpverleners die bij palliatieve zorg betrokken zijn, werken samen in een regionaal Netwerk Palliatieve Zorg.
-
Share Care
Share Care is een app en een website die online helpen bij het gezamenlijk zorgen voor iemand.
-
Verzorging en verpleging thuis door een thuiszorgorganisatie
Als u kanker hebt (gehad) kunt u contact opnemen met een thuiszorgorganisatie bij u in de buurt voor verzorging of verpleging thuis.